Costalfa

We presenteren u een 100% alfalfa product met zeer lange strengen, voornamelijk aanbevolen voor het voederen van de paarden buiten het weideseizoen en tijdens het wedstrijd- seizoen.

 

Het productieformaat (wafer) maakt het mogelijk zo min mogelijk productverlies en behoud van de hoge kwaliteit. Door dit formaat is de dosering makkelijk te bepalen en maakt zo een controle van de dagelijkse rantsoenen mogelijk.

- samenstelling van 100% LUZERNE (géén hooi)
- n
ormaal en kwalitatief hoog eiwitgehalte van 17% (eiwit = spiermassa)
- m
inimale vezellengte vereist voor langdurige darmwerking
- v
erhoogt speekselvorming en beperkt maagzweren
- géén
stoffige deeltjes of schimmel en vrij van ongedierte en levende insecten
- m
inimale strenglengte vereist voor kauwen
-
24 maanden houdbaarheid mits op een droge plaats en uit de buurt van direct licht.

De uitdroging van alfalfa, in vergelijking met natuurlijke droging (voorgelaagdheid), vermindert het verlies aan voedingswaarde (bladeren, eiwitten, vitamines) en het risico van bodemverontreiniging, naast het vermijden van vocht door regen of vocht. dauw die microbiële besmetting verhoogt.

Alfalfa bevat ongeveer 50% celwand en een uitgebalanceerde vezelsamenstelling (8% pectine, 10% hemicellulose, 25% cellulose en 7% lignine). Dat is waarom het een snelle spijsvertering doorvoer garandeert, een aanzienlijk aanbod van oplosbare vezels en een hoge buffercapaciteit, die in combinatie met zijn grote smakelijkheid alfalfa tot een voedingsmiddel van keuze maakt.

Het gehalte aan ruw eiwit (PB) is een belangrijke factor in zijn marktwaarde.
Hoe moeilijker het wordt geoogst, hoe lager de productie van droge stof (DM) per hectare. Aan de andere kant zal de voedingskwaliteit hoger zijn vanwege het grotere aandeel bladeren op de stengel. BP is een goede indicator van energiewaarde.

Alfalfa is een uitstekende bron van macro mineralen (calcium, fosfor, magnesium, kalium, chloor), micro-mineralen (zink, koper, ijzer), vitaminen (in vet oplosbare, groep B) en pigmenten.