• Bij afhalen in Ridderkerk geen verzendkosten
 • Verzending binnen 2 werkdagen

Excel EQ ™ is een dagelijks supplement op basis van de Camelina Sativa plant, dat door duizenden paarden wereldwijd en in alle disciplines wordt gebruikt: professioneel en recreatief. De unieke natuurlijke formule vervangt veel van uw bestaande supplementen.

 

Te koop voor diverse toepassingen:

-Excel EQ, geleverd in 2 liter, 5 liter of  25 liter. Voor dagelijks gebruik

-Excel ProElite, geleverd in 2 liter, 5 liter of 25 liter. Voor dagelijks gebruik, extra antioxidant

-Excel GraRecover, in poedervorm, specifiek tegen spierpijn.

-Excel OliFlex, in poedervorm, speciaal voor soepele gewrichten

-Excel VitaFlav, voor sterke hart- en bloedvaten, stressbestrijdend.


Excel EQ ™ komt het gehele paard ten goede zoals:

 • spijsvertering (maagzweren)
 • mobiliteit (spier- en gewricht verbetering zoals pssm/artritis/artrose)
 • ontstekingsremmende werking
 • huidverzorging
 • wondverzorging
 • vruchtbaarheid bevorderend
 • ondersteuning & boost van het immuunsysteem
 • hoef gezondheid en groei bevorderend
 • vacht conditie
 • longgezondheid
 • vliegafschrikmiddel (vooral rond de ogen)
 • verbetering flexibiliteit van de rode bloedcelwanden , waardoor de kans op
  bloedingen tijdens zware inspanning wordt verkleind

Excel EQ   ondersteunt uw paard zowel innerlijk als uiterlijk om op elk niveau optimaal te kunnen presteren.


Wat maakt Excel Supplements ™ zo bijzonder?

Excel EQ is een gepatenteerde mix van natuurlijke, koudgeperste oliën die uniek zijn in de paardensupplementenwereld en die zijn ontworpen voor gerichte prestatievoordelen:

 1. Speciale combinatie van oliën in Excel EQ ™ met tot 45% omega-3 alfa-linolzuur (ALA), en heeft een 4:1 verhouding van Omega-3 tot Omega-6
 2. Gunstige verhouding van vetzuren en andere micro-componenten van de oliën bevordert de reductie van ontstekingsremmende stoffen voor een betere gezondheid en vitaliteit
 3. Natuurlijke vitamine E, die gemakkelijker wordt gebruikt door paardenlichamen dan synthetische vormen en werkt als een antioxidant voor extra gezondheidsvoordelen. Daarnaast zorgt het voor een langere houdbaarheid van de olie.
 4. Ongekende ervaring, we werken al meer dan 15 jaar met Camelina-olie, meer dan welk ander supplement bedrijf dan ook.

 

Wat is oxidatieve stress?

Het proces van oxidatie gebeurt terwijl onze lichamen de zuurstof die we inademen metaboliseren (of verwerken) en onze cellen er energie van produceren.
Dit proces produceert ook vrije radicalen, die een interactie aangaan met de moleculen in onze cellen, wat resulteert in schade (of stress) aan nabijgelegen cellen, mitochondriën en DNA (onze genen).
Vrije radicalen zijn tot op zekere hoogte normaal en noodzakelijk. Ze veroorzaken niet alleen schade, maar stimuleren ook de reparatie. Het is pas wanneer de hoeveelheid geproduceerde vrije radicalen de reparatieprocessen overstijgt en wel zo dat het een probleem wordt.
Dat is wat we oxidatieve stress noemen.

 

Alle paarden zijn onderhevig aan oxidatieve stress. Naarmate de werklast van een paard toeneemt, moet de voedingsenergie worden verhoogd om het gewicht en de conditie te handhaven, waardoor de behoefte aan antioxidanten toenemen i.v.m. het vrijkomen van grote hoeveelheden vrije radicalen. Naast paarden in intensieve training, kunnen zieke of verzwakte paarden ook verhoogde niveaus van vrije radicalen hebben. Bepaalde omgevingsomstandigheden (slechte luchtkwaliteit, smog) en voedingsingrediënten (hoog vetgehalte), kunnen ook de behoefte aan bepaalde antioxidanten verhogen.
Hoe kunt u oxidatieve stress verminderen ... UW ANTI-OXIDANTEN VERHOGEN !!!!!
Natuurlijke vitamine E is de belangrijkste antioxidant in het lichaam en beschermt individuele cellen elke dag. Het zit in elke cel van het lichaam van uw paard en is uniek omdat het in het ruggenmerg, de hersenen, de lever, de ogen, het hart, de huid en de gewrichten kan kruisen. Behalve dat het een antioxidant is, is vitamine E ook een krachtige ontstekingsremmer  volgens een studie van de University of Florida.
Paarden maken géén natuurlijke vitamine E. Er zijn dagelijks externe bronnen van vitamine E nodig om de juiste bloed- en weefselniveaus te handhaven om cellen te helpen beschermen.
In de zomer zal het paard via het gras natuurlijke vitamine E binnenkrijgen, tijdens de stalperiode is dit een ander verhaal. Via onverpakt hooi zal er 30-85% van de vitamine E verloren gaan, afhankelijk van hoe het land bemest wordt.

 

Dus wat kan je doen?

Voer ExcelEQ of ExcelEQ ProElite (=extra anti-oxidant toegevoegd in de vorm van olijfzaden)

 • 100% natuurlijk
 • evenwichtige verhouding van Omega 3 en 6
 • alle 100% natuurlijke bio-actieve vitamine E-bron voor uw paard. In tegenstelling tot synthetische versies hoeft natuurlijke vitamine E niet door een filterproces te gaan om ongewenste chemische componenten te verwijderen
 • hoog in gamma-tocopheralen, anti-oxidanten en polyfenolen (ontstekingsremmers)
 • bewezen studie van ons team landbouwkundigen dat de zaden van de Camelina plant en olijfboom specifiek uitblinken in hun anti-oxidant- én polyfenolen eigenschappen. Ze zijn koud geperst voor gerichte prestatievoordelen van uw paard.