• Bij afhalen in Ridderkerk geen verzendkosten
  • Verzending binnen 2 werkdagen

Snelle wondgenezing. Ecohoof mag in geen enkele poetskist ontbreken!

 

Deze klei is voor vele doeleinden bruikbaar voor zowel huid en hoef van alle paardachtigen.

 

Perfect product bij schaafwonden, snijwonden, huidbeschadigingen, zwellingen. Ecohoof heeft deze roze klei ontwikkeld en verfijnd door de Bentoniet klei te mengen met antibacteriële etherische oliën.


Bentoniet is een in de natuur voorkomende natrium kleisoort met deeltjes die zo klein zijn dat ze de grond waterdicht kunnen maken. Door deze eigenschap kan deze klei wonden op de huid, benen of bacteriële infecties in de hoef (white line disease) als het ware een barrière vormen tussen de infectie en de lucht. Samen met de antibacteriële etherische oliën wordt er een snelle genezing gewaarborgd doordat er geen zuurstof wordt doorgelaten.

Door de sterk vochtopnemende werking wordt deze klei veel gebruikt bij zwellingen als gevolg van vochtophoping, zoals bijvoorbeeld stalbenen, peesblessures, verslechterde lymfedrainage, etc.

Na het aanbrengen van de klei, blijft deze 12 uur werkzaam en zal daarna verdrogen. In het natte stadium is de klei vlieg afstotend, waardoor wond- en hoefinfecties in alle rust kunnen genezen en verdwijnen.

Ecohoof is 100% natuurlijk én milieuvriendelijk.